nordentorget 14. juni 2018

Nå er arbeidet med å forberede en større fortellermønstring under PIT torsdag 14 juni 2018 i full gang. Mønstringen består i å samle alle fortellerne på Nordentorget midt i Porsgrunn sentrum som en del av Festivalgata torsdag 14. juni mellom klokka 11 på formiddagen og klokka 21 på kvelden. Fortellerne sitter så lenge de har kapasitet, i én eller flere omganger i løpet av dette tidsrommet. 

Vi trenger fortellere av ALLE slag 

og er du hjemmehørende i Porsgrunns-området, har vi veldig lyst til å ha deg med på dette eventyret!

Det kreves INGEN forkunnskaper eller erfaring med å fortelle.

Dette er et lavterskel-prosjekt med inkludering som omdreiningspunkt og mål. 

Fortellingene er korte (2-5 minutter) overleveres til publikum én til én - altså ikke i plenum. Fellestema for alle historiene er at de er personlig opplevde og handler om et viktig møte i livet. Et viktig møte kan være knyttet både til en person, en tanke, følelse, et dyr...et nytt land...snøen...et fenomen eller noe annet som har hatt betydning i livet.

Alle fortellere får hjelp til å finne og forberede sin historie. 

Vi har to samlinger forut for selve fortellerdagen hvor alle som skal være med får hjelp til både å finne og bearbeide den lille historien sin. Dette er også en sosial sammenkomst hvor alle fortellerne kan treffes, øve seg på å fortelle til hverandre og spise god mat sammen.

FØRSTE SAMLING ONSDAG 23. MAI

STARTER PÅ HENRYS HUS I STORGATA KLOKKA 16 OG FORTSETTER PÅ GRENLAND FRITEATER KLOKKA 18.

andre samling mandag 11 og tirsdag 12 mai

TID OG STED BLIR OPPDATERT SÅ SNART DET ER ENDELIG BESTEMT.

NYSGJERRIG PÅ DETTE?

Ta kontakt med Thomas (913 838 06) eller Camilla (411 02 995) eller send oss en e-post . Du finner oss også på Facebook 

PORSGRUNN FORTALTE PÅ BIBLIOTEKET

37 HISTORIER OM ET MØTE - PORSGRUNN BIBLIOTEK 17. FEBRUAR 2018

Lokalkraft fikk høsten 2017 en forespørsel fra Grenland Friteater i Porsgrunn om å fasilitere en mindre fortellermønstring etter modell av Nesodden Forteller som en del av deres mini-festival VINTERSCENEN.  Mønstringen var tenkt som en liten pilot for å se om konseptet kunne videreføres i en stor versjon under PIT (Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival) sommeren 2018. Gjennom vinteren arbeidet vi i flere runder med å rekruttere og forberede lokale fortellere, og lørdag 17. februar satt et knippe grenlendere på hver sin stol mellom reolene på Porsgrunn Bibliotek. Med en ledig stol ved siden av seg, en hvit ballong svevende over og med hver sin historie på hjertet. Også denne gangen med møtet som omdreiningspunkt. 

Gjennom de tre timene fortellerne delte sine historier på biblioteket vandret publikum - tidvis i kø - mellom personlige historier og møter med fremmede. Enda en gang er vi dypt berørt og fascinert over hvor stort dette lille engasjerer og skaper forbindelser mellom mennesker - forbindelser som veves av nøstebærende lyttere fra forteller til forteller.