FJALER FORTEL !

I midten av september ble Lokalkraft invitert til Teaterfestivalen i Fjaler i Dale kommune i Sogn og Fjordane for å "stunte" en fortellemønstring under festivalen i samarbeid med den lokale Voksenopplæringen. I gummistøvler og sydvest tok vi del i et levende vakkert og unikt sammensurium av teater, musikk, dans, fellesbespisning og øsende regnvær. Denne salige blandingen fikk den tilreisende reporteren fra Scenekunst.no til å proklamere følgende overskrift: " Det er i periferien det foregår".

Etter en enkel, men intensiv øvingsdag, satt det lørdag den 15. september 31 lokalt-globale fortellere parat med hver sin historie "Om et viktig møte i livet". De som søkte ly for regnet og trådte innenfor i det lokale snekkerverksted fikk historier om rampestreker fra en somalisk barndom, fatale hendelse på flukt gjennom nordafrikanske ørkener, historier om svik, om å tre ut av skapet som lesbisk ; store og små historier fra mange verdensdeler. Igjen ble vi forundret over at en liten samling mennesker med hver sin historie oppleves som en samlet, helhetlig historie om mennesket og menneskenes liv. Vi hører sammen. Vi er ikke så forskjellige!

Tusen takk til alle fortellere ! Takk til Teaterfestivalen i Fjaler for samarbeidet!

SYRISK AFTEN PÅ HELLVIKTANGEN!

Fredag 7. april arrangerte Lokalkraft og en gjeng syriskættede nesoddinger fest på Hellviktangen. Billettene til festen ble revet bort på et blunk, og det var fult hus og stormende jubel med deilig mat, syria-quiz og dans. 

HAGEMOSTEN ER UTSOLGT!

I LØPET AV HØSTEN HAR VI SOLGT HAGEMOST PÅ HELLVIKTANGENs minibondemarked, PÅ STAND PÅ TANGEN, VED DIREKTE BESTILLING HER PÅ SIDEN OG VIA SJENERØSE FLAKET. LAGERET ER NÅ TØMT, OG VI HAR BEGYNT DET MORSOMME ARBEIDET MED Å LEGGE PLANER FOR NYE PROSJEKTER FINANSIERT AV DETTE SALGET! 

VI TAKKER ALLE BIDRAGSYTERE, ALLE ENTUSIASTISKE KJØPERE OG MEDSPILLERE FOR FØLGET SÅ LANGT! RESULTATER OG OPPDATERING OM VIDERE ARBEID FØLGER...

riktig GOD JUL!