FJALER FORTEL !

I midten av september ble Lokalkraft invitert til Teaterfestivalen i Fjaler i Dale kommune i Sogn og Fjordane for å "stunte" en fortellemønstring under festivalen i samarbeid med den lokale Voksenopplæringen. I gummistøvler og sydvest tok vi del i et levende vakkert og unikt sammensurium av teater, musikk, dans, fellesbespisning og øsende regnvær. Denne salige blandingen fikk den tilreisende reporteren fra Scenekunst.no til å proklamere følgende overskrift: " Det er i periferien det foregår".

Etter en enkel, men intensiv øvingsdag, satt det lørdag den 15. september 31 lokalt-globale fortellere parat med hver sin historie "Om et viktig møte i livet". De som søkte ly for regnet og trådte innenfor i det lokale snekkerverksted fikk historier om rampestreker fra en somalisk barndom, fatale hendelse på flukt gjennom nordafrikanske ørkener, historier om svik, om å tre ut av skapet som lesbisk ; store og små historier fra mange verdensdeler. Igjen ble vi forundret over at en liten samling mennesker med hver sin historie oppleves som en samlet, helhetlig historie om mennesket og menneskenes liv. Vi hører sammen. Vi er ikke så forskjellige!

Tusen takk til alle fortellere ! Takk til Teaterfestivalen i Fjaler for samarbeidet!